Přejít na hlavní obsah

Studenti myšlenku univerzitní počítačové sítě vítají

V souvislosti se zahájením projektu, jehož cílem má být vytvoření sítě počítačových studoven MU, jsme se studentů různých fakult zeptali, co si o projektu myslí a zda budou propojení počítačových učeben využívat.

Studenti myšlenku propojení počítačových učeben MU vítají, zároveň by také ocenili i větší množství počítačů v učebnách.
Studenti myšlenku propojení počítačových učeben MU vítají, zároveň by také ocenili i větší množství počítačů v učebnách.
Karolína, 20 let, FSS
Já myslím, že to bude super, když nebudu muset jenom na vlastní fakultu nebo do centrálky. Když třeba zrovna budu někde jinde, tak se to určitě bude hodit.

Zdeněk, 25 let, FF
Na jednu stranu to má výhodu, že nebudu muset na domovskou fakultu, abych se dostal k počítači, ale na druhou stranu pro fakulty, které jsou v centru města, to může znamenat problém, protože se tam budou shromažďovat studenti z celé univerzity, kteří jdou zrovna z menzy nebo jsou prostě ve městě. Každopádně pokud přibudou další počítače, tak je to jenom přínos, protože v současné době je kapacita rozhodně nedostačující –zvlášť v době zápisů.

Jan, 21, LF
Už by to konečně mělo fungovat, protože momentálně je to fakt hrozné. Nám z LF počítače přestěhovali do Bohunic, což je přes den pro většinu lidí úplně nedosažitelné, a na centrálce je věčně plno.

David, 22 let, PřF a FF
Asi bude fajn, že budu mít na obou fakultách přístup ke stejným centrálním datům, namísto různých účtů na každé škole. Důležitější je ale podle mě rozšiřování kapacity. Ale to s tím zřejmě taky souvisí.

Adam, 24 let, FI
Asi by to bylo dobré, protože to může odstranit fronty na centrálce, ale já to asi nevyužiji, protože na FI je počítačů dost.

Hlavní novinky