Přejít na hlavní obsah

Masarykova univerzita vybrala své reprezentativní víno pro rok 2017/2018

Titul Univerzitní víno získala Vinařství Mikrosvín Mikulov a Vinářství Vinselekt Michlovský.

Z bílých vín si titul vysloužil Ryzlink vlašský - pozdní sběr, 2015, suché z Vinařství Mikrosvín Mikulov.

V Augustiniánském opatství na Starém Brně byla ve čtvrtek 23. listopadu slavnostně vyhlášena Univerzitní vína pro rok 2017/2018. Z bílých vín si titul vysloužil Ryzlink vlašský – pozdní sběr, 2015, suché z Vinařství Mikrosvín Mikulov. Mezi červenými víny vybrali hodnotitelé Cuveé červené President – známkové, 2013, suché z Vinařství Vinselekt Michlovský.

Vína vybírali také studenti. Titul Studenské univerzitní víno 2017/2018 získal Irsai Oliver – kabinetní, 2016, suché z Vinařství Vladimír Tetur; a Frankovka – pozdní sběr, 2015, suché z Vinařství Musilovi.

Akademici vybírali nejlepší víno už pošestnácté. Výběr univerzitního vína je součástí širšího projektu podporovaného Vinařským fondem České republiky, jehož cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o kvalitě práce moravských vinařů.

Univerzitní vína už tradičně hodnotila a vybírala komise složená z neakreditovaných degustátorů z řad akademické obce. Ochutnávači měli k dispozici po třech vzorcích z 12 vinařství a hodnotilo se anonymně. Studentská vína vybírala komise složená ze studentských senátorů. Oceněné nápoje budou celý rok označeny speciální etiketou.

Mezi červenými víny vybrali hodnotitelé Cuveé červené President - známkové, 2013, suché z Vinařství Vinselekt Michlovský.
Titul Studenské univerzitní víno 2017/2018 získal Irsai Oliver - kabinetní, 2016, suché z Vinařství Vladimír Tetur.
Z červených vín získala titul Studenské univerzitní víno 2017/2018 Frankovka - pozdní sběr, 2015, suché z Vinařství Musilovi.

Hlavní novinky